Virėjas (-a) (atranka) Palangoje, Palangos miesto globos namai

Virėjas (-a) (atranka)

  • 2024-10-22
  • Maisto gamintojai / Siuvėjai
  • Palanga

Darbo pobūdis

šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
teikti būtinąją medicinos pagalbą Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.
priima tiksliai pagal svorį iš sandėlio produktus ir įvertina gautų produktų tinkamumą maisto gaminimui

užtikrina savalaikį, geros kokybės ir skanaus maisto pagaminimą pagal pateiktą valgiaraštį, paruoštas technologines korteles ir laikantis maisto gamybos reikalavimų

paskirsto maistą socialinių paslaugų gavėjams, užtikrina, kad pagamintas gaminys atitiktų nurodytą technologinėje kortelėje svorį ir kokybę

išduoda pagamintą maistą nustatytu laiku ir reikiamos temperatūros

nuosekliai laikosi maisto tvarkymo procesų etapų ir maisto produktų realizavimo terminų

baigus darbą, švariai išvalyti visus įrengimus ir paviršius, kurie tiesiogiai lietėsi su maistu, reikalui esant, laikantis dezinfekcijos plano metodikos juos dezinfekuoti dezinfekavimo medžiagomis

naudoja, valo ir prižiūri virtuvės įrangą bei darbo vietą

pildo globos namų direktoriaus įsakymu nustatytą geros higienos praktikos taisyklių taikymo įstaigoje dokumentaciją

darbo vietoje laikosi darbo saugos ir sveikatos, elektrosaugos, priešgaisrinės apsaugos, sanitarijos ir higienos reikalavimų, pagal grafiką tikrinasi sveikatą

užtikrina socialinių paslaugų kokybę, taikant Savanoriškos Europos socialinių paslaugų kokybės sistemos EQUASS standartų taikymą

užtikrina, kad maisto gaminimo ir išdavimo patalpose nebūtų pašalinių žmonių

vykdo kitus su virėjo pareigybės funkcijomis susijusius vyr. slaugytojo ir dietisto nurodymus bei pavedimus.

Reikalavimai

Išsilavinimas: Profesinė kvalifikacija
Darbo patirtis: Nuo 1 metų
būtina turėti valstybės pripažintą virėjo kvalifikacijos pažymėjimą.
Reikalingos kompetencijos:
žinoti šiluminio paruošimo būdus, mokėti parinkti ir pritaikyti šiluminio paruošimo būdus patiekalų gamyboje;
gebėti paruošti sultinius, sriubas ir padažus, juos patiekti;
gebėti paruošti ir patiekti karštuosius patiekalus;
mokėti paruošti šaltuosius patiekalus ir užkandžius;
gebėti paruošti saldžiuosius patiekalus ir juos patiekti;
gebėti paruošti nesudėtingus konditerinius gaminius (užmaišyti nepurią, mielinę, sluoksniuotą, plikytą, biskvitinę, trapią, meduolinę ir kt. tešlą
gebėti paruošti ir patiekti karštuosius ir šaltuosius gėrimus;
gebėti paruošti dietinius ir vegetarinius patiekalus.

Atlyginimas

1700 € per mėnesį prieš mokesčius

Informuojame, kad portalas naudoja slapukus, siekiant užtikrinti tinkamą sistemos veikimą, suasmeninti turinį ir analizuoti naršymo srautą. Plačiau apie tai skaitykite mūsų privatumo taisyklių puslapyje.