Virėjas turi žinoti ir išmanyti:
virtuvės darbo organizavimą
įrengimų, virtuvės inventoriaus, indų, taros paskirtį, jų priežiūros ir naudojimosi taisykles
įvairių maisto gaminimo įrengimų racionalų ir saugų darbo režimą
patiekalų ir kulinarinių gaminių ruošimo technologiją
įvairių maisto produktų ir pusgaminių šiluminio paruošimo būdus
pagrindines žaliavas, jų paskirtį, sudėjimo tvarką, santykį bei normas
šiluminio maisto produktų apdorojimo (virimo, kepimo) trukmę ir temperatūrą
paruoštos produkcijos išeigas, gaminių virimo bei kepimo metu sumažėjimo procentus
pusgaminių ir paruoštos produkcijos laikymo bei realizavimo sąlygas
kulinarijos žaliavų savybes, žaliavų ir pusgaminių kokybės rodiklius
kulinarijos gaminių puošimo technologiją
darbo tvarkos taisykles
darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos, apsaugos nuo elektros, higienos reikalavimus.
Darbo pobūdis: Komandinis darbas
Išsilavinimas: Profesinė kvalifikacija
Darbo patirtis: Nuo 1 metų
Gebėjimai: moka dirbti kasos aparatu, darbo kompiuteriu įgūdžiai
1015–1100 € per mėnesį prieš mokesčius